šeštadienis, spalio 13, 2012

Obuoliniai keksiukai su karamele

Karamelė ir obuoliai - štai apie ką šis įrašas, skubėkim išsikepti tokių keksiukų, kol dar turime rudeninių obuolių! 
3 vidutinio dydžio obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, apibarstyti cinamonu ir cukrumi pagal skonį. Kitame inde ~100g sviesto išsukti su  stikline cukraus, įplakti 2 kiaušinius, įmaišyti 1a.š. kepimo miltelių ir 3v.š. grietinės, įpilti ~1/2 stklinės pieno ir po truputį įmaišyti kvietinius miltus (jų reikia iki 2 stiklinių, priklauso nuo to, kiek įpilsite pieno ir kokios rūšies yra miltai...) Kai tešla gaunasi gan tiršta įmaišome obuolius. Kiekvieną keksiukų formelę pripildome 2/3 tešlos ir kepame 180°C orkaitėje ~15min. Kol keksiukai kepa galime pasigaminti karamelės: išlaupykime keletą karvučių saldainių iš popierėlių, sudėkime juos į bliudelį užpilkime trupučiu pieno ir pakaitinkime vandens vonelėje ar mikrobangėje - štai ir karamelė! Išeina ~20keksiukų. Skanaus!




1 komentaras: