Labai šokoladinis ir labai sotus, nėra ką daugiau ir pasakyti. Internete panašių receptų daug, bet šis išskirtinis tuo, kad pagardintas apelsinais..
reikės:
tešlai:
- 100g sviesto
- 5v.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 3v.š. šalto vandens
- ~1 1/2 kvietinių miltų
- 150g šokolado (juodo, geriau skirto kepiniams)
- 200g plakamos grietinėlės
- 100g pieno
- 3 kiaušinių
- 2v.š. kakavos (tikros)
- 2v.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1-2 lašeliai apelsino esencijos
- 1/2a.š. susmulkintos džiovintos apelsino žievelės
- Į patogų (pjaustymui) indą sudėti miltus, sviestą, druską ir cukrų.
- Pjaustyti sviestą miltuose kol pasidarys vien labai maži tešlos gumuliukai.
- Supilti vandenį. Išmaišyti. Jie reikia įdėti dar miltų.
- Kuo mažiau šildant tešlą, suformuoti tešlos kamuoliuką.
- Įdėkite į šaldymo kamerą 15min.
- Įkaitinti orkaitę 200°C
- Kuo mažiau šildant tešlą sudėti ją į apvalią skardą neaukštais kraštais.
- Suformuoti pyrago pagrindą rankomis, pagrindą subadyti, o šonus prispausti šakute.
- Kepti kol truputį paruduos.
- Puode, storu dugnu, pakaitinti pieną ir grietinėlę, beveik iki užvirimo.
- Sudėti šokoladą, druską, cukrų, kakavą. Gerai išmaišyti.
- Nukėlus nuo ugnies įplakti kiaušinius.
- Įlašinti esencijos, suberti apelsino žievelę.
- Supilti ant torto pagrindo ir kepti 180°C orkaitėje ~20min.
- Pjaustyti galima pravėsusį, o valgyti siūlau tik atvėsusį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą