šeštadienis, rugsėjo 24, 2011

Pyragas su šokoladiniu įdaru



Labai šokoladinis ir labai sotus, nėra ką daugiau ir pasakyti. Internete panašių receptų daug, bet šis išskirtinis tuo, kad pagardintas apelsinais..


reikės:
tešlai:

  • 100g sviesto
  • 5v.š. cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 3v.š. šalto vandens
  • ~1 1/2 kvietinių miltų
šokoladiniam įdarui:
  • 150g šokolado (juodo, geriau skirto kepiniams)
  • 200g plakamos grietinėlės
  • 100g pieno
  • 3 kiaušinių
  • 2v.š. kakavos (tikros)
  • 2v.š. cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1-2 lašeliai apelsino esencijos
  • 1/2a.š. susmulkintos džiovintos apelsino žievelės
  1. Į patogų (pjaustymui) indą sudėti miltus, sviestą, druską ir cukrų. 
  2. Pjaustyti sviestą miltuose kol pasidarys vien labai maži tešlos gumuliukai.
  3. Supilti vandenį. Išmaišyti. Jie reikia įdėti dar miltų. 
  4. Kuo mažiau šildant tešlą, suformuoti tešlos kamuoliuką.
  5. Įdėkite į šaldymo kamerą 15min.
  6. Įkaitinti orkaitę 200°C
  7. Kuo mažiau šildant tešlą sudėti ją į apvalią skardą neaukštais kraštais.
  8. Suformuoti pyrago pagrindą rankomis, pagrindą subadyti, o šonus prispausti šakute.
  9. Kepti kol truputį paruduos.
  10. Puode, storu dugnu, pakaitinti pieną ir grietinėlę, beveik iki užvirimo. 
  11. Sudėti šokoladą, druską, cukrų, kakavą. Gerai išmaišyti.
  12. Nukėlus nuo ugnies įplakti kiaušinius. 
  13. Įlašinti esencijos, suberti apelsino žievelę.
  14. Supilti ant torto pagrindo ir kepti 180°C orkaitėje ~20min.
  15. Pjaustyti galima pravėsusį, o valgyti siūlau tik atvėsusį.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą