Kepant obuolius namus užplūsta nuostabus kvapas, kuris man labai asocijuojasi su rudeniu.. Receptas labai lengvas. Išbandykite su įvairių rūšių obuoliais - išgausite įvairiausių skonių.. Receptą pateikiu vienam obuoliui, bet siūlau nesismulkinti su vienu, kepti bent penkis.. Medaus ir cukraus kiekius galima reguliuoti atsižvelgiant į obuolių rūgštumą.
reikės:
- 1 obuolio
- 1a.š. cukraus (geriau rudojo)
- 2a.š. medaus (gali būti ir susikristalizavęs)
- 1/2a.š. cinamono
- Įkaitinti orkaitę 200°C
- Obuolį nuplauti, perpjauti pusiau (vertikaliai) ir išimti sėklalizdžius.
- Obuolio puseles sudėti ant skardos, apibarstyti cukrumi, į duobutes (vietoj sėklalizdžių) įdėti po šaukštelį medaus, per smulkų sietelį apibarstyti cinamonu.
- Kepti tol kol obuolys taps jūsų skoniui tinkamo minkštumo. Aš kepu ~15min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą