Labai tinka svečiuojantis kaip maža dovanėlė. Iš tokio kiekio tešlos iškepa net 3 keksai, bet jie gan maži (nedidelės vienkartinės formelės), tad jei turite didesnę formą gali būti jog visa tešla tilptų į ją vieną. Keksą galima apibarstyti cukraus pudra, stovėdamas keksas turėtų vis labiau skanėti, tad vertėtų jo iškart nevalgyti, o ypač šilto, tiesiog pasidžiaukite maloniu kekso kvapu užplūdusiu namus ir nebijokite jį išsikepti keliomis dienomis ankščiau - prieš dovanojimą/ vaišinimą. Keksas nėra labai saldus, cukraus galima įdėti truputį daugiau.
reikės:
tešla:
- 100g sviesto
- 2v.š. kokosų aliejaus (nebūtina, galima pakeisti 2v.š. sviesto)
- 200g cukraus
- 1a.š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė manų kruopų
- 1 stiklinė pieno
- 1/2 stiklinės kukurūzų krakmolo
- 2a.š. kepimo miltelių
- 2 stiklinės miltų
priedai:
- 40g džiovintų spanguolių (galima pakeisti į dar daugiau razinų)
- 40g razinų
- 70g migdolų be žievelės (migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms min. po to žievelė gražiai nusiima)
- ~3a.š. kukurūzų krakmolo
- 70g juodo šokolado sulaužyto migdolo dydžio gabaliukais (arba kitokio priedo pagal jūsų skonį)
- Sviestą ir kokosų aliejų išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Įplakti kiaušinius.
- Po truputį įmaišyti: manų kruopas, pusę pieno, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, pusę miltų.
- Tuomet pabaigti įmaišant likusį pieną ir miltus, visus priedus apkrakmolavus supilti į tešlą, permaišyti.
- Supilstyti į formas ir kepti 175°C orkaitėje ~50min.
Skanaus!
Uff, kaip skanu !
AtsakytiPanaikintiPuikiai pavyko :) Ačiū, kad dalinatės tokiais nuostabiais receptukais
AtsakytiPanaikintiPuikiai pavyko, patiko visiems per velykas!
AtsakytiPanaikinti