penktadienis, gruodžio 02, 2011

Kvepia Kalėdomis: keksas

Labai tinka svečiuojantis kaip maža dovanėlė. Iš tokio kiekio tešlos iškepa net 3 keksai, bet jie gan maži (nedidelės vienkartinės formelės), tad jei turite didesnę formą gali būti jog visa tešla tilptų į ją vieną. Keksą galima apibarstyti cukraus pudra, stovėdamas keksas turėtų vis labiau skanėti, tad vertėtų jo iškart nevalgyti, o ypač šilto, tiesiog pasidžiaukite maloniu kekso kvapu užplūdusiu namus ir nebijokite jį išsikepti keliomis dienomis ankščiau - prieš dovanojimą/ vaišinimą. Keksas nėra labai saldus, cukraus galima įdėti truputį daugiau.

reikės:

tešla:
  • 100g sviesto
  • 2v.š. kokosų aliejaus (nebūtina, galima pakeisti 2v.š. sviesto)
  • 200g cukraus
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1/2 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 2a.š. kepimo miltelių
  • 2 stiklinės miltų
priedai:
  • 40g džiovintų spanguolių (galima pakeisti į dar daugiau razinų)
  • 40g razinų
  • 70g migdolų be žievelės (migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms min. po to žievelė gražiai nusiima)
  • ~3a.š. kukurūzų krakmolo
  • 70g juodo šokolado sulaužyto migdolo dydžio gabaliukais (arba kitokio priedo pagal jūsų skonį)
  1. Sviestą ir kokosų aliejų išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Įplakti kiaušinius.
  3. Po truputį įmaišyti: manų kruopas, pusę pieno, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, pusę miltų.
  4. Tuomet pabaigti įmaišant likusį pieną ir miltus, visus priedus apkrakmolavus supilti į tešlą, permaišyti.
  5. Supilstyti į formas ir kepti 175°C orkaitėje ~50min.
  6. Skanaus!

3 komentarai: