sekmadienis, spalio 23, 2011

Maži plikytos tešlos pyragaičiai

Tirpsta burnoje ir greitai dingsta iš lėkščių. Išeina ~2,5 skardos.


reikės:

  • 350ml vandens 
  • žiupsnelis druskos
  • 150g sviesto 
  • 220g miltų
  • 30g cukraus pudros
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 6 kiaušiniai
  • truputis aliejaus
  1. Puode storu dugnu užvirinti vandenį su druska.
  2. Vandenyje ištirpdyti sviestą.
  3. Sumažinti ugnį. Po truputį maišant suberti miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų.
  4. Gerai išmaišyti.
  5. Nukelti puodą nuo viryklės.
  6. Po vieną įplakti visus kiaušinius.
  7. Kepimo skardą ištepti aliejumi.
  8. Plikytą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą. 
  9. Formuoti eklerus tiesiai ant skardos.
  10. Kepti 175°C orkaitėje ~15min (kol paruduos).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą