reikės:
- 100g kambario temperatūros sviesto
- 1 puodelis cukraus demerara
- 1,5a.š. cinamono
- 2a.š. imbiero miltelių
- 1,5a.š. gvazdikėlių
- 1/2 puodelio medaus
- 2/3 puodelio grietinės
- 1a.š. su kaupu sodos
- 4 puodeliai miltų
- Sviestą išsukti su cukrumi.
- Prieskonius sutrinti grūstuvėlėje (jei bent vienas iš jų nėra labai smulkus).
- Ištirpdyti medų.
- Medų ir prieskonius supilti į gerai išsuktus sviestą ir cukrų.
- Į stiklinę su grietine įmaišyti sodą.
- Grietinę supilti į tešlą.
- Po truputį pilti miltus ir maišyti kol masė taps sunkiai maišoma.
- Toliau pilti miltus ir minkyti rankomis.
- Tešlą iškočioti iki 2-4mm plonumo.
- Supjaustyti stačiakampėliais.
- Sudėti į skardą su kepimo popieriumi ir kepti 200°C orkaitėje kol paruduos (kepa labai greitai!).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą