trečiadienis, spalio 26, 2011

Imbieriniai sausainiai

Ne pats ankstyviausias vakaras. Ir staiga atsiranda didelis įkvėpimas.. didžiulis noras.. išsikepti imbierinių sausainių! Truputį paimprovizuotoju ir imbierinių sausainių receptas pradeda atitikti mano turimų produktų sąrašą. Šie sausainiai man labai priminė pirktinius arbatinėse gražiai supakuotus į blizgų permatomą popierių sausainukus. Tik maniškiai kiek storesni, bet pasistengus galima ir daugiau pakočioti. Sutilpo į 3 skardas. Itin skanu su arbata:


reikės:

  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 1 puodelis cukraus demerara
  • 1,5a.š. cinamono
  • 2a.š. imbiero miltelių
  • 1,5a.š. gvazdikėlių
  • 1/2 puodelio medaus
  • 2/3 puodelio grietinės
  • 1a.š. su kaupu sodos
  • 4 puodeliai miltų
  1. Sviestą išsukti su cukrumi.
  2. Prieskonius sutrinti grūstuvėlėje (jei bent vienas iš jų nėra labai smulkus).
  3. Ištirpdyti medų.
  4. Medų ir prieskonius supilti į gerai išsuktus sviestą ir cukrų.
  5. Į stiklinę su grietine įmaišyti sodą.
  6. Grietinę supilti į tešlą.
  7. Po truputį pilti miltus ir maišyti kol masė taps sunkiai maišoma.
  8. Toliau pilti miltus ir minkyti rankomis.
  9. Tešlą iškočioti iki 2-4mm plonumo.
  10. Supjaustyti stačiakampėliais.
  11. Sudėti į skardą su kepimo popieriumi ir kepti 200°C orkaitėje kol paruduos (kepa labai greitai!). 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą