šeštadienis, rugsėjo 10, 2011

Crêpes

 Crêpes- tai prancūziški blynai panašūs į mums įprastus lietinius, tik jie plonesni ir yra truputį kitokio skonio.. Paryžiuje bevaikštant įvairiomis gatvelėmis tikrai galite pamatyti kėpėjų greitais ir įgudusiais judesiais pilančių blynų tešlą ant labai didelių keptuvių, o po to gražiai sulankstančių blynus į tūteles - tiesiog žavu stebėti.. Šiuos blynus galima valgyti ir su įvairiomis uogienėmis, vaisiais ar tuo ką tik sugalvosite. Paryžiuje mačiau juos valgomus su nutella, bet man atrodo tai kiek persaldu.. Taigi:


reikės:
  • 50g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušinių
  • 1v.š. cukraus
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 250g miltų
  • pieno (apie 0,5l - priklauso nuo miltų rūšies)
  1. Išlydyti sviestą kartu su druska (kad neliktų druskos kristalų). 
  2. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti sviestą su druska. 
  3. Sudėti pusę miltų ir įpilti šiek tiek pieno, gerai viską išmaišyti. Tuomet sudėti likusius miltus ir pilant pieną maišyti kol masė pasidarys šiek tiek tirštesnė už grietinėlę. Dar pamaišius mintimis įberti meilės. 
  4. Palikti šaldytuve 1val. (jei trokštate blynų tai užteks ir 30min.) 
  5. Dar kartą išmaišyti tešlą. 
  6. Įkaitint nepridegančią keptuvę. 
  7. Nukėlus keptuvę nuo ugnies į kraštą samčiu pilti tešlą ir su šaukštu ją išlyginti (kuo veiksite greičiau tuo blynai bus plonesni). 
  8. Kepti iš abiejų pusių beveik neapskrudinant. Naudojau mažą keptuvę, blynus kepdama ir ant jos vertikalių sienelių, tad krašteliai tapo labai traškūs. Blynai su įdaru nebekepami antrą kart. 
Bon appétit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą