antradienis, spalio 11, 2011

Kepti obuoliai


Kepant obuolius namus užplūsta nuostabus kvapas, kuris man labai asocijuojasi su rudeniu.. Receptas labai lengvas. Išbandykite su įvairių rūšių obuoliais - išgausite įvairiausių skonių.. Receptą pateikiu vienam obuoliui, bet siūlau nesismulkinti su vienu, kepti bent penkis.. Medaus ir cukraus kiekius galima reguliuoti atsižvelgiant į obuolių rūgštumą.


reikės:

  • 1 obuolio
  • 1a.š. cukraus (geriau rudojo)
  • 2a.š. medaus (gali būti ir susikristalizavęs)
  • 1/2a.š. cinamono
  1. Įkaitinti orkaitę 200°C
  2. Obuolį nuplauti, perpjauti pusiau (vertikaliai) ir išimti sėklalizdžius.
  3. Obuolio puseles sudėti ant skardos, apibarstyti cukrumi, į duobutes (vietoj sėklalizdžių) įdėti po šaukštelį medaus, per smulkų sietelį apibarstyti cinamonu.
  4. Kepti tol kol obuolys taps jūsų skoniui tinkamo minkštumo. Aš kepu ~15min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą