trečiadienis, lapkričio 23, 2011

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Labai paprastas, greitas ir laaaabai skanus obuolių pyragas kiek primenantis "Tarte Tatin":

reikės:

  • 300g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 6 nerūgščių vidutinio dydžio obuolių
  • 2v.š. sviesto
  • 5v.š. cukraus demerara
  • 3v.š. cukraus
  • 15v.š. grietinėlės
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 1a.š. cinamono
  • 1/2 žvaigždinio anyžio (nebūtina)
  • nedidelė saujelė smulkintų anakandžių (nebūtina)
  1. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti kiekvieną į 6-8 dalis.
  2. Keptuvę kaitinti ant silpnos ugnies.
  3. Į keptuvę sudėti sviestą, demerara ir paprastą cukrus, 10v.š. grietinėlės ir gerai išmaišyti.
  4. Prižiūrėti, kad nepridegtų.
  5. Kai karamelė virs vientisa, sudėti obuolius, juos "išmirkyti" karamelėje.
  6. Kai obuoliai truputį suminkštės į keptuvę supilti likusią grietinėlę, vanilinį cukrų, cinamoną ir anyžių.
  7. Dar truputį pakaitinus nukelti nuo ugnies.
  8. Visą obuolių masę supilti į kepimo skardą, pabarstyti anakandžiais, užkamšyti sluoksniuota tešla, ją subadyti šakute.
  9. Kepti 200°C orkaitėje, kol tešla pakils ir parusvės.
  10. Atpjovus pyragą patiekti apverstą.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą