sekmadienis, rugsėjo 09, 2012

Biscotti

Prisiminiau biscotti, kuriuos nusipirkę Italijoje suvalgėme greičiau nei per 10min ir nusprendžiau pati jų išsikepti. Tai lyg saldoki džiūvėsėliai su jūsų mėgstamais ar tiesiog šiuo metu namuose užsilikusiais riešutais, džiovintais vaisiais, šokolado gabaliukais. Jie labai paprasti, tad galima jų išsikepti tik užsimanius... Skanu juos pamirkyti į arbatą ar nusinešti į svečius kartu su vyno buteliu...
Į didesnį indą suberiam 2 puodelius miltų, 1a.š. kepimo miltelių, 1/4a.š. druskos, 3/4 puodelio cukraus ir 1a.š. vanilinio cukraus, išmaišom, supilam 3/4 puodelio priedų (riešutus, džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus) aš pyliau skrudintus migdolus be odelių ir nuplikytas razinas, įmaišom 3 kiaušinius ir minkom, kol masė sulimpa į vieną kamuolį, jei reikia pabarstome daugiau miltų. Tešlą perskiriame į dvi dalis, iš jų suformuojame nedidelius kepaliukus ir kepam 150°C orkaitėje ~30min (kol susidaro kietoka plutelė) tada kepaliukus ištraukiame iš orkaitės trumpai atvėsiname ir aštriu peiliu supjaustom riekutėm, tada dar kartą šaunam orkaitėn tol, kol viršus apskrunda, po to apverčiam ir paskrudinam kitą pusę. Buon appetito!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą