reikės:
biskvitams:
- 150g sviesto
- 50g šokolado
- 4 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 140g cukraus
- 1a.š. vanilinio cukraus
- 40g kukurūzų krakmolo
- 1,5a.š. kepimo miltelių
- 130g kvietinių miltų
- 30g kakavos (tikros)
- ~1/3 stiklinės pieno
- ~250g juodųjų serbentų
- 100g žele cukraus "multi"
- 1/2 stiklinės vandens
- 2-4v.š. citrinos sulčių
- 100g balto šokolado
- 60g grietinės
- 50g sviesto
- 400g saldinto sutirštinto pieno
- 2a.š. vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- 2a.š. kukurūzų krakmolo
- 400g plakamos grietinėlės
papuošimui:
- 30g kokoso drožlių (galima pakeisti vien kakava)
- 1a.š. kakavos (tikros)
- Ištirpdyti sviestą su šokoladu.
- Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
- Baltymus išplakti su druska iki standžių putų.
- Trynius iki baltumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Į trynių masę plakant sijoti krakmolą, kepimo miltelius, miltus, kakavą.
- Supilti atvėsusį sviestą ir šokoladą, pieną ir gerai išplakti.
- Atsargiai įmaišyti baltymų putas.
- Išsikepti 5 biskvitus (kepiau 24cm skersmens) 175°C orkaitėje, kepant kiekvieną atskirai.
- Storadugniame puode lydyti svietą, baltą šokoladą, grietinę.
- Vėliau įmaišyti sutirštintą pieną, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį ir kukurūzų krakmolą.
- Virti nuolat maišant kol sutirštės. Palikti atvėsti.
- Atskirai išplakti grietinėlę.
- Serbentų drebučiams sumaišyti visus produktus ir kaitinti ant silpnos ugnies kol užvirs. Truputį atvėsinti.
- Atvėsusį kremą sumaišyti su plakta grietinėle.
- 24cm skersmens tortinėje atsegamais kraštais sluoksniuoti tortą: biskvitas, juodūjų serbentų drebučiai, kremas, biskvitas,..., biskvitas, juodūjų serbentų drebučiai. Panaudojant 4 biskvitus.
- Tortą palikti pastovėti vėsiai pernakt.
- Likusį biskvitą surtupinti. Trupiniais papuošti torto kraštus, kokosu apibarstyti viršų, uždėjus iškirptą trafaretą užsijoti kakavą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą