ketvirtadienis, lapkričio 03, 2011

Broliuko tryliktojo gimtadienio tortas

 
Pagal užsakymą - itin daug šokoladinio biskvito sluoksnių ir saldus gražiai nuvarvantis kremas su trupučiu rūgštokų juodūjų serbentų...:

reikės:


biskvitams:

  • 150g sviesto
  • 50g šokolado
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 140g cukraus
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 40g kukurūzų krakmolo
  • 1,5a.š. kepimo miltelių
  • 130g kvietinių miltų
  • 30g kakavos (tikros)
  • ~1/3 stiklinės pieno
serbentų drebučiams:

  • ~250g juodųjų serbentų
  • 100g žele cukraus "multi"
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 2-4v.š. citrinos sulčių
kremui:

  • 100g balto šokolado
  • 60g grietinės
  • 50g sviesto
  • 400g saldinto sutirštinto pieno
  • 2a.š. vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2a.š. kukurūzų krakmolo
  • 400g plakamos grietinėlės

papuošimui:

  • 30g kokoso drožlių (galima pakeisti vien kakava)
  • 1a.š. kakavos (tikros)
  1. Ištirpdyti sviestą su šokoladu.
  2. Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
  3. Baltymus išplakti su druska iki standžių putų.
  4. Trynius iki baltumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  5. Į trynių masę plakant sijoti krakmolą, kepimo miltelius, miltus, kakavą.
  6. Supilti atvėsusį sviestą ir šokoladą, pieną ir gerai išplakti.
  7. Atsargiai įmaišyti baltymų putas.
  8. Išsikepti 5 biskvitus (kepiau 24cm skersmens) 175°C orkaitėje, kepant kiekvieną atskirai.
  9. Storadugniame puode lydyti svietą, baltą šokoladą, grietinę.
  10. Vėliau įmaišyti sutirštintą pieną, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį ir kukurūzų krakmolą.
  11. Virti nuolat maišant kol sutirštės. Palikti atvėsti.
  12. Atskirai išplakti grietinėlę.
  13. Serbentų drebučiams sumaišyti visus produktus ir kaitinti ant silpnos ugnies kol užvirs. Truputį atvėsinti.
  14. Atvėsusį kremą sumaišyti su plakta grietinėle.
  15. 24cm skersmens tortinėje atsegamais kraštais sluoksniuoti tortą: biskvitas, juodūjų serbentų drebučiai, kremas, biskvitas,..., biskvitas, juodūjų serbentų drebučiai. Panaudojant 4 biskvitus.
  16. Tortą palikti pastovėti vėsiai pernakt.
  17. Likusį biskvitą surtupinti. Trupiniais papuošti torto kraštus, kokosu apibarstyti viršų, uždėjus iškirptą trafaretą užsijoti kakavą.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą