reikės:
- 300g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 6 nerūgščių vidutinio dydžio obuolių
- 2v.š. sviesto
- 5v.š. cukraus demerara
- 3v.š. cukraus
- 15v.š. grietinėlės
- 1a.š. vanilinio cukraus
- 1a.š. cinamono
- 1/2 žvaigždinio anyžio (nebūtina)
- nedidelė saujelė smulkintų anakandžių (nebūtina)
- Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti kiekvieną į 6-8 dalis.
- Keptuvę kaitinti ant silpnos ugnies.
- Į keptuvę sudėti sviestą, demerara ir paprastą cukrus, 10v.š. grietinėlės ir gerai išmaišyti.
- Prižiūrėti, kad nepridegtų.
- Kai karamelė virs vientisa, sudėti obuolius, juos "išmirkyti" karamelėje.
- Kai obuoliai truputį suminkštės į keptuvę supilti likusią grietinėlę, vanilinį cukrų, cinamoną ir anyžių.
- Dar truputį pakaitinus nukelti nuo ugnies.
- Visą obuolių masę supilti į kepimo skardą, pabarstyti anakandžiais, užkamšyti sluoksniuota tešla, ją subadyti šakute.
- Kepti 200°C orkaitėje, kol tešla pakils ir parusvės.
- Atpjovus pyragą patiekti apverstą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą