trečiadienis, lapkričio 09, 2011

Paprasti angliški sausainukai prie arbatos

Taip jau būna.. Ruošiesi kelionėn, sugalvoji išsikepti sausainių, atsiverti seną apdulkėjusią receptų knygą, akys užkliūna už "Angliškų sausainių recepto" ir pradėjus gaminti supranti, kad ten privelta klaidų (vietoj minkomos tešlos gaunasi skysta..) tuomet prasideda improvizacijos, nežinau kiek tie sausainiai liko angliški bet.. sutilpo į 3 skardas:


reikės:

  • 1/2 stiklinės bulvių krakmolo
  • 1 stiklinė cukraus
  • 50g minkšto (kambario temperatūros) sviesto
  • 1a.š. kepimo miltelių
  • 1a.š. vanilinio cukraus
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės pieno
  1. Viename inde sumaišyti bulvių krakmolą, cukrų, sviestą, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  2. Po truputį įmaišyti miltus, kartu vis pilant pieną.
  3. Sudėti visus miltus, išminkyti tešlą (perdaug jos nesušildant rankomis).
  4. Iškočioti tešlą iki 1-3mm plonumo, suformuoti sausainius.
  5. Kepti 175°C orkaitėje kol truputį paruduos kraštai. 
Enjoy!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą