šeštadienis, rugsėjo 24, 2011

Mažos itališkos duonelės



Jei kaip ir aš svajojate apsilankyti Italijoje, tuomet pabandykite išsikepti šių duonelių. Ragaudami užsimerkite ir akimirkai atsidursite ten kur temperamentingas kepėjas italas jums siūlys paragauti jo ką tik iškeptų mažų duonelių..  Receptą radau knygelėje "Kepame duoną namuose". Duonelės labai skaniai valgosi su sriuba, manau būtų geras užkandis vakarėlyje ar iškyloje.. Namiškiai greitai suvalgė visas duoneles, todėl fotografijoje liko tik viena. Receptą truputį pakeičiau:


reikės: 
tešlai:
  • 7g sausų mielių
  • 1a.š. cukraus
  • 250ml šilto vandens
  • ~500g kvietinių miltų
  • 1/2a.š. druskos
  • 30g sviesto
ant viršaus:
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1/2a.š. rozmarino (smulkinto, gali būti ir nedžiovintas)
  • 1a.š. baziliko (smulkinto, gali būti ir nedžiovintas)
  • 1a.š. raudonėlio (smulkinto, gali būti ir nedžiovintas)
  • 1/2a.š. petražolių (smulkintų, gali būti ir nedžiovintos)
  • 1/2-1a.š. druskos
  • 1-2a.š. džiovintos saldžiosios paprikos miltelių
  1. Į didesnį indą sudėti mieles, cukrų, druską, supjaustytą sviestą.
  2. Maišant po truputį pilti miltus. Minkyti ir pilti miltus kol tešla beveik nebelips prie rankų.
  3. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikt šiltai kol padvigubės.
  4. Įkaitinti orkaitę 200°C
  5. Ištepti kepimo skardą trupučiu aliejaus.
  6. Į likusį aliejų sudėti visus prieskonius, susmulkintą česnaką ir druską, gerai išplakti.
  7. Iš pakilusios tešlos suformuoti duoneles. Sudėti į skardą. Duonelių šonus suspaudyti šakute. 
  8. Dar pakildyti duoneles 20min.
  9. Duoneles aptepti aliejaus mišiniu ir kepti kol gražiai paruduos.
Buon appetito!

2 komentarai: